Vrhunski rang časopisa Etnološka tribina na listi SCImago

Vrhunski rang časopisa Etnološka tribina na listi SCImago

  • Post by:
  • 25/06/2020
  • Comments off

Znanstveni časopis Etnološka tribina na Scopusovoj listi SCImago za 2019. godinu rangiran je u prvu kvartilu (Q1) u polju Cultural Studies te u drugu kvartilu (Q2) u polju Anthropology.

Lista SCImago za 2019. godinu pokazuje i sljedeće:

1) Etnološka tribina je najbolje rangiran časopis u Hrvatskoj i u području antropologije i u području kulturalnih studija

2) od 53 časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih polja u području Social Sciences, Etnološka tribina je jedini u Hrvatskoj koji je u prvoj kvartili (Q1)

3) od ukupno 164 znanstvenih časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih polja i područja, samo njih 5 je u prvoj kvartili (Q1)

Etnološka tribina je ovakvom pozicijom neupitno zauzela i mjesto najsnažnijeg pokazatelja i promotora znanstvene djelatnosti i usmjerenja HED-a. U ime Upravnog odbora HED-a, čestitam i zahvaljujem glavnoj urednici Petri Kelemen i aktualnom Uredništvu Etnološke tribine, kao i prethodnim uredništvima, na dugogodišnjoj predanosti, kompetentnosti i entuzijazmu koji su časopis doveli na sâm vrh svjetske znanstvene produkcije.

Marijana Belaj,

predsjednica HED-a

Categories: Novosti